Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στην Πεντέλη / Πηγή: Eurokinissi
(Φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Σε Διώνη και Δασαμάρι έως τη λεωφόρο Μαραθώνος εκτείνεται αυτή τη στιγμή το ενεργό μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η κατάσταση στη βόρεια και βορειανατολική πλευρά της πυρκαγιάς βελτιώνεται σταδιακά και αυτή τη στιγμή, και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός άνδρα στην Ανθούσα εντός της οικείας του, πιθανότατα από αυτοπυροβολισμό. Τα αίτια ερευνούνται.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα (ένα εκ των οποίων για συντονισμό) και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Πραγματοποιούνται οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους, είπε ο κ. Αρτοποιός ενώ έκανε λόγο για 30 δακομιδές ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα και τρεις τραυματισμούς.

Έχει ενεργοποιηθεί το ειδικό τμήμα ιατρικής καταστροφών αλλά και η υπηρεσία Copernicus της EE, ανέφερε επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα είναι πολύ υψηλός.

Δείτε ακόμα...