Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Και ο Στρατός στη «μάχη» της κατάσβεσης – Τρία τα μέτωπα, πολλές οι ζημιές σε σπίτια

Πυρκαγιά στο Ντράφι της Πεντέλης, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Δύο ομάδες «Δευκαλίων» από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών), συνολικού αριθμού 150 ατόμων και δύο χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Επίσης σε ετοιμότητα είναι λεωφορεία των Ενόπλων Δυνάμεων για να χρησιμοποιηθούν σε τυχόν ανάγκη εκκένωσης περιοχών. 

Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα. Το πρώτο προς την παλαιά Πεντέλη, το δεύτερο έχει φτάσει στην Ανθούσα όπου έχει προκαλέσει ζημιές στα πρώτα σπίτια της περιοχής και το τρίτο στο Ντράφι όπου από νωρίς έχει κάψει περιουσίες.

Η Πυροσβεστική θα δώσει αγώνα να μη φτάσει το μέτωπο στον Αγ. Πέτρο και ελπίζει να συνεχίσει η φορά του ανέμου να σπρώχνει τη φωτιά προς τα καμένα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 420 πυροσβέστες, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στις δυνάμεις αυτές περιλαμβάνονται και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με δικά τους οχήματα. Μέχρι να νυχτώσει ρίψεις νερού έκαναν και 15 αεροπλάνα και εννέα ελικόπτερα.

Δείτε ακόμα...