Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Βλάσιος Βοιωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έπειτα από ολονύχτια επιχείρηση, αντιμετωπίζουν κυρίως καπνογόνα σημεία. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 92 πυροσβέστες με 25 οχήματα. Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, για την αεροπυρόσβεση, διατέθηκαν 2 ελικόπτερα.
Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στη Στεφάνη Βοιωτίας, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα είχε σταλεί μήνυμα εκκένωσης από το «112» σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Τσουκαλάδες.
Την ίδια ώρα καλύτερη είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική και η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στο Ελληνικό Σαλαμίνας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στον χώρο εντός του νταμαριού όπου υπάρχει μεγάλος όγκος απορριμμάτων ενώ εκτός αυτού, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί.
Η εν λόγω φωτιά έφτασε χθες μέχρι την περίφραξη του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κατά την εκδήλωσή της ακούγονταν εκρήξεις, πιθανά από καύση μπαταριών.
Το απόγευμα της Τρίτης στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το «112» για όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Άνω Βασιλικά και Νέα Σαλαμίνα (Μπιζάνι), με κατεύθυνση προς Ακτή Καραϊσκάκη, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί προκαλούσαν ανησυχία και για το είδος των υλικών που καίγονταν.
Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της επικίνδυνης κατάστασης πραγματοποίησε την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά χθες εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.



