Πυρκαγιές στην Αττική και σε άλλες περιοχές: Ίδια δασοκτόνα πολιτική από όλες τις αστικές κυβερνήσεις

Πυρκαγιά στην Αττική
Πυρκαγιά στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο και έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας. Σημειώνουμε ότι οι πυροσβεστικοί κρουνοί του Αγίου Στεφάνου για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, δεν είχαν νερό διότι δεν υπήρχε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το μέτωπο της φωτιάς είναι προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου, της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, όπου καίγονται σπίτια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζουν την ίδια δασοκτόνα πολιτική. Αυτή εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αυτή η αντίληψη, χαρακτηρίζει και τα φετινά μέτρα που ο ελληνικός λαός τα μετράει με καμένα δάση, αγροτικές εκτάσεις και σπίτια, χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση επιμένει, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από την καταστολή τους. Δεν ξοδεύει ούτε ευρώ για να εξασφαλίσει το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, τα απαραίτητα μέσα και υποδομές γιατί είναι αντίθετη με τη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών. 

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνέβαλαν εθελοντικά στην κατάσβεση πυρκαγιών βοηθώντας τους πυροσβέστες.

Έγιναν περιοδείες σε όλες τις πληγείσες περιοχές και παρεμβάσεις κλιμακίων του ΚΚΕ σε εργοστάσια μετάλλου.

Για το Σάββατο 7 Αυγούστου θα γίνει εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά με μοίρασμα της ανακοίνωσης του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές, καθώς και περιοδείες κλιμακίων του Κόμματος σε πληγείσες περιοχές.

Ακόμη ξεκίνησε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροσβέστες, καθώς και για τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς.

Δείτε ακόμα...