Πυρκαγιές στην Ελλάδα

Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ασπρόπυργος

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο Αττικής ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι το Πυροσβεστικό Σώμα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 44 πυροσβέστες, 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 Ε/Π. Λίγο αργότερα, οι πυροσβεστικές ομάδες, ενισχύθηκαν με 2 Α/Φ.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ διάσπαρτα βρίσκονται μαντριά και στάνες. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, που δυσκόλευαν την περίπτωση.

Ορχομενός

Αργότερα το μεσημέρι υπήρξε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Παύλου Ορχομενού Βοιωτίας. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL. Βοήθεια παρείχαν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Περίπου μία ώρα αργότερα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Άγιο Όρος

Νωρίς το απόγευμα, ανακοινώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στο Ακρωτήρι Αράπης, στο Άγιο Όρος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 59 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Στο σημείο βοήθησαν και διάφοροι εθελοντές.

Ζάκυνθος

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, πριν λίγη ώρα, ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, στην περιοχή Σκοπός της Ζακύνθου. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 4 PZL.

Δείτε ακόμα...