Πυρκαγιές στην Ηλεία

Πυρκαγιά στην Ηλεία - Κάτοικοι και πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες - Σάββατο 7 Αυγούστου 2021
Πυρκαγιά στην Ηλεία (EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Αναζωπυρώσεις πυρκαγιών σημειώθηκαν στην Ηλεία, αλλά και στα σύνορα με τη Γορτυνία. Οι περιοχές όπου εκδηλώθηκαν είναι στη Νεμούτα, το Βασιλάκι προς το χωριό Ξηρόκαμπος και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Το απόγευμα της Δευτέρας νέες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Λάλα, Λάσδικα, και Μηλιές Ηλείας

Στην περιοχή της Γορτυνίας στην Αρκαδία κοντά στο Λάδωνα ποταμό και συγκεκριμένα στο χωριό Ράχες επιχειρούν από το πρωί και οι ενισχύσεις από την Τσεχία με 34 πυροσβέστες και τρία οχήματα. Ωστόσο μέχρι τώρα στη Χώρα Γορτυνίας κάηκαν 15 σπίτια και 20 έπαθαν ζημιές. Στις Ράχες κάηκαν 5 σπίτια. Η πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας έχει επεκταθεί μέχρι τα Λουτρά Ηραίας.

Επίσης η Πολιτική Προστασία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίες πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου προγραμματίζουν περιοδείες στα χωριά Κολύρι, Λαμπέτι, Βαρβάσαινα, Μπόρσι, Αετοράχη, Δάφνη, Γεράκι, Περιστέρι, Λοντζόι, καθώς και στην Αγορά του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Β.Δ

Δείτε ακόμα...