Πυρόπληκτοι Αχαΐας – Ηλείας: Με παραστάσεις σήμερα ζητάνε άμεσα αντιπλημμυρικά έργα

Τα μεγάλα πλημμυρικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, λόγω έλλειψης των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων έχουν ανησυχήσει, όπως είναι φυσικό, τους πυρόπληκτους σε Αχαΐα και Ηλεία. Δύο και πλέον μήνες από τις εκτεταμένες καταστροφές που πραγματοποιήθηκαν στους νομούς τους και έως και σήμερα, δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τους, με τις βροχές να έχουν ήδη ξεκινήσει και το φόβο, να υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα με την Εύβοια, να μεγαλώνει.

Απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των κατοίκων και της λαϊκής περιουσίας, αυτή τη φορά από το ενδεχόμενων πλημμυρών, οι Συντονιστικές Επιτροπές Αχαΐας και Ηλείας, θα προχωρήσουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, σε παραστάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η Συντονιστική της Αχαΐας, θα πραγματοποιήσει παράσταση στις 10 π.μ. στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ενώ η αντίστοιχη της Ηλείας, στις 12 μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα στον Πύργο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας, πραγματοποίησε, παράσταση στο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γιωργιόπουλο, ζητώντας άμεσα αντιπλημμυρικά έργα για περιοχές εντός του Δήμου, με τον τελευταίο να απαντά, ότι πρόκειται για αρμοδιότητες της… Περιφέρειας.

Προετοιμάζεται το συλλαλητήριο της Πέμπτης στον Πύργο

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στην Ηλεία, η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της Πέμπτης, που καλούν η Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που άφησαν πίσω τους οι δασικές πυρκαγιές. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στα πυρόπληκτα χωριά, με πρόγραμμα που συνεχίζεται καθημερινά.

Η Ομοσπονδία, καλεί μάλιστα τους αγρότες, να συμμετέχουν με τα μηχανήματά τους σε προσυγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στις 11 π.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Στο επίκεντρο, εκτός των πυρόπληκτων, βρίσκεται και η χαμηλή τιμή πώλησης της σταφίδας σε συνδυασμό με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

Επιπλέον, προετοιμάζονται και οι άλλες δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των πυρόπληκτων, όπως είναι η πραγματοποίηση δύο μεγάλων συναυλιών στις 30 Οκτώβρη και στις 13 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Σκοπός, όπως υπογραμμίζεται, είναι όχι μόνο να εκφραστεί αλληλεγγύη, αλλά και να ασκηθεί συνεχής πίεση προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση όλων των ζητημάτων που αντιμετωπίζει και ο τελευταίος πυρόπληκτος.

Δείτε ακόμα...