Πυρόπληκτοι Ηλείας: Νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας

Πυρόπληκτοι Αχαΐας και Ηλείας: Διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για 100% αποζημιώσεις
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, στην Πάτρα

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας αύριο Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού. «Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος! Δεν θα φύγουμε από τον τόπο μας», είναι το μαχητικό μήνυμα που στέλνει προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα η Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων

Ένα και πλέον μήνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους πυρόπληκτους, που συνεχίζουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν αποζημίωση στο 100% για τις καταστροφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση αποκατάσταση των ζημιών, χορήγηση όσων ζωοτροφών είναι αναγκαίες για τη βόσκηση των κοπαδιών στους κτηνοτρόφους.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποίησαν παράσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα των φορέων που τη συγκροτούν. 

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά: «Δική μας δύναμη είναι η επαφή με τον κόσμο και η συμμετοχή όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις!» αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή.

Δείτε ακόμα...