Πυρόπληκτοι Β. Εύβοιας: Οργανώνουν την κάθοδο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη

Πλημμύρες και καταστροφές από την βροχόπτωση στις πυρόπληκτες περιοχές της Β.Εύβοιας / Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Φώτο Αρχείου / Πλημμύρες και καταστροφές από την βροχόπτωση στις πυρόπληκτες περιοχές της Β.Εύβοιας / Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 / Πηγή: ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/ EUROKINISSI

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, που θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων φυσικών καταστροφών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Καθημερινά αντιπροσωπείες της Συντονιστικής και των Επιτροπών Αγώνα που έχουν στηθεί στα χωριά της περιοχής πραγματοποιούν εξορμήσεις, μοιράζοντας το κάλεσμα για το συλλαλητήριο από σπίτι σε σπίτι και άνθρωπο τον άνθρωπο. Ηδη τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας έχουν «στολιστεί» με τις αφίσες και τα πανό του συλλαλητηρίου, ενώ παράλληλα οι Επιτροπές Αγώνα συγκεντρώνουν και καταγράφουν συμμετοχές προκειμένου να προγραμματιστούν τα πούλμαν που θα αναχωρήσουν για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή η οργή και η αγανάκτηση φουντώνουν στον πυρόπληκτο λαό της Βόρειας Εύβοιας. Από τη μία τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης για αποζημιώσεις, μέτρα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος και άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων και από την άλλη η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που έρχεται να προσθέσει νέα βάσανα στα λαϊκά νοικοκυριά. Αντί για μέτρα που θα στηρίξουν την προσπάθεια του λαού της Βόρειας Εύβοιας να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, η κυβέρνηση υποβαθμίζει σχολεία, αφήνει υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα ενάντια στην υποβάθμιση σχολικών μονάδων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου έχει προγραμματίσει νέα συνέλευση για σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες αγωνιστικές του δράσεις. Αντίστοιχες αντιδράσεις σημειώνονται στις Ροβιές και στο Πήλιο, καθώς και εκεί υποβαθμίζονται τα Δημοτικά Σχολεία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...