Πυροσβεστική Ακαδημία: Ορκωμοσία νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών του εκπαιδευτικού έτους 2020-2021

Πυροσβεστική Ακαδημία - Εκπαίδευση
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστική Ακαδημία – Εκπαίδευση / Πηγή: Eurokinissi

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η ορκωμοσία των νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021. Συνολικά παρουσιάστηκαν για φοίτηση, 96 Δόκιμοι Πυροσβέστες και 24 Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί, προερχόμενοι από ιδιώτες, που εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα με το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς και κατάταξη 14 Δόκιμων Ανθυποπυραγών προερχομένων από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκης αφού καλωσόρισαν τους Δόκιμους, στη συνέχεια έγινε η ορκωμοσία τους (απόσπασμα Η.Δ. Διοικητή ΠΥΡ.Α). Από τους νέους Δόκιμους κατά τους χαιρετισμούς τους,  ζήτησαν μεταξύ άλλων, να επιδείξουν ζήλο και ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ώστε αποφοιτώντας να μπορέσουν να εκτελέσουν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τα καθήκοντά τους, προάγοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι νέοι Δόκιμοι που προέρχονται από ιδιώτες, μετέβησαν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, προκειμένου να υλοποιήσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 8 εβδομάδων.

Δείτε ακόμα...