Πυροσβεστική: Οι Γάλλοι έρχονται τα κενά στην Πολιτική Προστασία παραμένουν

Αποκαμωμένοι πυροσβέστες στις ελάχιστες στιγμές ξεκούρασης κατά τη διάρκεια επιχείρησης - 2021
Φώτο Αρχείου / Αποκαμωμένοι πυροσβέστες στις ελάχιστες στιγμές ξεκούρασης κατά τη διάρκεια επιχείρησης – 2021

Με τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους υποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση του Γάλλους Πυροσβέστες που ήρθαν να αντικαταστήσουν τους Ρουμάνους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας τα τεράστια κενά που παραμένουν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα περί “ιστορικών δεσμών” με τους “Γάλλους φίλους μας” και η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αδελφικές σχέσεις Γαλλίας – Ελλάδας” δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού που και φέτος οδήγησε ήδη σε τεράστιες καταστροφές, οικολογικές, σε κατοικίες και επιχειρήσεις ενώ οδήγησαν κι έναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μπορεί οι ίδιοι οι Γάλλοι οι Πυροσβέστες να έχουν υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι μας, ωστόσο οι εποχικοί Πυροσβέστες περιμένουν ακόμη μια χρονιά τη μονιμοποίηση τους. Οι Διοικητές των υπηρεσιών ζητούν το προσωπικό των περίπου 4.000 κενών θέσεων. Ζητούν νέους Πυροσβέστες και όχι 50ρηδες, οι οποίοι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ρίχνονται με αυτοθυσία στη μάχη της κατάσβεσης.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να αυξήσει αποφασιστικά την κρατική χρηματοδότηση για την δασοπροστασία ώστε να σωθούν τα ελληνικά δάση από την λαίλαπα τις εμπορευματοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της γαλλικής αποστολής, Σιλβάν Σεβάλ, δήλωσε: «Θα είμαστε στην Ελλάδα για τον μήνα Αύγουστο ώστε να βοηθήσουμε την χώρα σας να “πολεμήσει” ενάντια στις δασικές πυρκαγιές. Έχουμε έρθει με τον εξοπλισμό μας, ώστε να μπορούμε να πάμε παντού για να ριχτούμε στη μάχη απέναντι στις δασικές πυρκαγιές».

Παράλληλα, η γαλλική αποστολή αποχαιρέτησε τους 28 συναδέλφους από τη Ρουμανία, οι οποίοι αναχώρησαν για τη χώρα τους αμέσως μετά τη λήξη της τελετής υποδοχής.

Σημειώνεται ότι, έφτασε χθες στη χώρα μας η αντίστοιχη αποστολή από Νορβηγία, ενώ σήμερα φθάνουν και οι συνάδελφοί τους από τη Φινλανδία. Η νορβηγική αποστολή αποτελείται από 27 πυροσβέστες που θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες και η φινλανδική από 48 πυροσβέστες σε δύο, επίσης, βάρδιες. Οι δύο αποστολές θα εγκατασταθούν στην Τρίπολη.

Δείτε ακόμα...