Πυροσβεστική: Οριοθετημένες οι πυρκαγιές στην Κεφαλλονιά και την Κυψέλη Μεθάνων

Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και πυκνή βλάστηση στην οδό Καλυφτάκη στην Κηφισιά, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. Άμεσα έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ έκανε ρίψη από αέρος ένα ελικόπτερο.
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και πυκνή βλάστηση στην οδό Καλυφτάκη στην Κηφισιά, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. Άμεσα έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ έκανε ρίψη από αέρος ένα ελικόπτερο. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Οριοθετημένες και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Κυριακή στην Κεφαλλονιά και την Κυψέλη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στις περιοχές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή.

Στην Κεφαλονιά περιοδεία στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη για μέτρα αντιπυρικής προστασίας. Από την μέχρι στιγμής καταγραφή των ζημιών, καταστροφές υπάρχουν σε ζωικές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στην Κυψέλη είχε ως αποτέλεσμα να καεί ένα σπίτι. Για την αναχαίτισή της επιχείρησαν 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ βοήθεια παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος έβαλε φωτιά στο σπίτι του κι αυτοκτόνησε

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε ένας άνδρας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δώμα πολυκατοικίας, επί της οδού Κωνσταντινίδη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Σε άλλα συμβάντα: Αρναία Χαλκιδικής και Περιφερειακή Πεντέλης – Νέας Μάκρης

Δείτε ακόμα...