Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους: Η υποστελέχωση παραμένει το κύριο πρόβλημα

Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε ότι η υποστελέχωση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες παραμένει το κύριο πρόβλημα.

Τονίστηκε από τους πυροσβέστες ότι χωρίς αύξηση του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, η ανταπόκριση της υπηρεσίας στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την αντιμετώπιση των περιστατικών, όσο και για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Στο προσωπικό υπάρχει ιδιαίτερη καταπόνηση, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 48-49 έτη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είναι αποδυναμωμένη σε σχέση και με την περσινή χρονιά καθώς 3 από τους 4 εποχικούς μετακινήθηκαν για δασοκομάντος που θα ενισχύσουν την Αττική, αλλά και με τις μεταθέσεις (σε επίπεδο νομού Αργολίδας έφυγαν 17 και ήρθαν 10, μείωση κατά 7). Επισημάνθηκαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετατιθέμενοι με βάση το νόμο 4662. Επίσης ότι η κατεύθυνση είναι στην ενίσχυση της Αττικής, σε βάρος της επαρχίας. Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία καλείται επιπλέον να συνδράμει και τους υπόλοιπους νομούς, σε μια λογική ‘’ανακύκλωσης των ελλείψεων’’. Επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει άμεσα αναβάθμιση από την Γ΄ σε Β΄ ή και Α’ Τάξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό.

Ιδιαίτερα επιτακτική είναι η ανάγκη να ενισχυθεί η πρόληψη, πράγμα που προσκρούει πρωταρχικά στην τραγική υποχρηματοδότηση των δασαρχείων. Καθαρισμοί, δασικοί δρόμοι, υδατοδεξαμενές και συντήρηση αυτών είναι μερικά μόνο από τα απαραίτητα.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ‘’ποινικοποίηση’’ του επιχειρησιακού έργου με πυροσβέστες να σέρνονται στα δικαστήρια και για την σύμβαση με την FRAPORT και την χρήση των πυροσβεστών, και μάλιστα στις μέρες των ρεπό τους, για κάλυψη των αναγκών μιας ιδιωτικής εταιρίας.

Δείτε ακόμα...