Πυροβολισμός 16χρονου: Έντονες διαμαρτυρίες Ρομά

Επιθέσεις των ΜΑΤ σε ρομά έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Φώτο Αρχείου / Επιθέσεις των ΜΑΤ σε ρομά έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022. Πηγή: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Έντονες διαμαρτυρίες το βράδυ σε Θεσσαλονίκη και Αττική από ομάδες Ρομά για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικό. 

Για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες με οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο. Ένταση σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη.

Ένταση εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά και στα δύο σημεία των εντάσεων.

Στην Αττική, ένταση σημειώθηκε στην Αυλίζα Αχαρνών κατά τη διαμαρτυρία Ρομά. Έγινε γνωστό ότι τραυματίσθηκαν 2 αστυνομικοί. Ανοιχτή είναι η περιφερειακή Αιγάλεω την οποία είχαν κλείσει Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Δείτε ακόμα...