Ρ. Μαρούδας: Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «πάμε με τη δύναμη των τρακτέρ και τη στήριξη του κόσμου»

Στη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό πάμε «με τη δύναμη των τρακτέρ» και «τη στήριξη του κόσμου στα δίκαια αιτήματά μας», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και από το Μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ξεκαθάρισε πως οι διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν την επιβίωσή τους. «Πρέπει να υπάρχει αναπλήρωση του εισοδήματος. Πρέπει να μιλήσουμε για το κόστος παραγωγής που πρέπει να μειωθεί γιατί είναι τεράστιο και πουλάμε τα προϊόντα μας κάτω από το κόστος παραγωγής. Για την ακρίβεια που μας τσακίζει όλους, γιατί εμείς πουλάμε πάμφθηνα, αλλά ως καταναλωτές αγοράζουμε πέντε και δέκα φορές ακριβότερα τα προϊόντα. Για την κτηνοτροφία, που θα πρέπει να γίνει ανασύσταση των κοπαδιών γιατί σήμερα δυόμισι χιλιάδες οικογένειες είναι άνεργοι. Για τη συμφωνία Μερκοσούρ, που θέλουμε να μην επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Αναφερόμενος στην προβοκατόρικη ενέργεια που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο μπλόκο της Νίκαιας, με τον βανδαλισμό των τρακτέρ των δύο αγροτών που συμμετείχαν στη συνάντηση-παρωδία με την κυβέρνηση, ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια «για να τινάξει στον αέρα το μπλόκο της Νίκαιας, να εκθέσει όλο αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα που δίνουμε». Γιατί το μπλόκο της Νίκαιας τους ενοχλεί, «ενοχλεί η ενότητά του, η μαζικότητά του και ο ρόλος που παίζει», ανέφερε.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...