Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Αμερικάνικο Αεροπλανοφόρο Enterprize
Φώτο Αρχείου / Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS ENTERPRISE / Πηγή: Eurokinissi

Τουλάχιστον 25 ναύτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, μόλις δύο ημέρες αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τρεις ναύτες βρέθηκαν επίσης θετικοί. 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ περιμένει ακόμη περισσότερα θετικά κρούσματα ανάμεσα στο πλήρωμα, ενώ ένας αξιωματικός δήλωσε στο CNN ότι υπάρχει η πιθανότητα «δεκάδων» νέων κρουσμάτων. Ένας δεύτερος αξιωματικός δήλωσε επίσης ότι αν υπάρξουν πολλές ακόμη περιπτώσεις, το υπουργείο Άμυνας είναι απίθανο να ανακοινώσει δημοσίως λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό τους, ανησυχώντας ότι χώρες όπως η Κίνα ή η Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να θεωρήσουν το πολεμικό πλοίο ευάλωτο.

Υπάρχουν περίπου 5.000 άτομα πάνω στο αεροπλανοφόρο.

Το αεροπλανοφόρο είχε αναχωρήσει από το Βιετνάμ πριν από δύο εβδομάδες χωρίς να είναι σαφές πώς ακριβώς οι ναύτες κόλλησαν τον ιό. Το Ναυτικό είναι τώρα στη διαδικασία να απομακρύνει όλο το προσωπικό του πλοίου αεροπορικώς.

Ο υπεροχταπλασιασμός των κρουσμάτων του ιού μέσα σε δύο ημέρες αποτελεί «κόκκινο συναγερμό» για τον τρόπο που μεταδίδεται ο ιός στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Τουλάχιστον 280 μέλη του έχουν βρεθεί πλέον θετικοί, 53 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...