Ραμάλα: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν μια 19χρονη Παλαιστίνια

Ραμάλα: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν μια 19χρονη Παλαιστίνια
Φώτο Αρχείου / Ραμάλα: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν μια 19χρονη Παλαιστίνια 14/11/2022 – Πηγή: WAFA

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα μια 19χρονη Παλαιστίνια κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Η Σανάα αλ Ταλ επλήγη θανάσιμα από σφαίρα στο κεφάλι από τους στρατιώτες της ισραηλινής κατοχής στη διάρκεια επιδρομής τα ξημερώματα στην Μπεϊτούνια», κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του επεσήμανε ότι άνοιξε πυρ «εναντίον ενός ύποπτου οχήματος» το οποίο επιτάχυνε κατευθυνόμενο προς Ισραηλινούς στρατιώτες, την ώρα που αυτή διεξήγαγαν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στη Μπεϊτούνια με στόχο τη σύλληψη ενός καταζητούμενου Παλαιστίνιου. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τους τελευταίους μήνες έχει οξυνθεί η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έπειτα από σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Ισραήλ, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά και άλλων που ακολούθησαν, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει περισσότερες από 2.000 επιδρομές στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς.

Από αυτές και τις ταραχές που ξεσπούν στη διάρκειά τους έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 Παλαιστίνιοι, ο μεγαλύτερος απολογισμός εδώ και επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δείτε ακόμα...