«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»

Με την «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», το πιο πρόσφατο έργο του Mike Kenny, συγγραφέα του έργου «Το αγόρι με τη βαλίτσα», επιστρέφει ο Ηλίας Καρελλάς στο θέατρο «Κάππα» από τον Οκτώβρη, συνδυάζοντας επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών.

Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μεικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!

Στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Μαζί της, στον ρόλο της μικρής Λέτι, η Εύα Βόγλη. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος και Φάνης Παυλόπουλος. Η ανατρεπτική μπάντα String Demons ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου. Η σπουδαία χορογράφος Αντιγόνη Γύρα κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Μάικ Κένι

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία – φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Πρωτότυπη μουσική: String Demons

Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης

Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης

Κοστούμια: «Βεστιάριο»

Πρωταγωνιστούν:

Λέτι: Εύα Βόγλη

Κυρία Πιρς: Idra Kayne

Κόνραντ: Μάκης Νάνος

Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος

Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons

Θέατρο «Κάππα» – Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά (Κυψέλης 2)

Παραστάσεις: Από 23 Οκτώβρη. Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210.7777.104 & 210.7777.124.

Δείτε ακόμα...