Ρίο ντε Τζανέιρο: 18 νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας σε φαβέλα

Από την αιματηρή επίθεση της αστυνομίας σε φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέιρο/ Πηγή: Twitter

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη σε αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για 16 από τα φερόμενα μέλη συμμορίας, μια κάτοικο της περιοχής και έναν αστυνομικό.

Περίπου 400 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, με τη συνδρομή τεσσάρων ελικοπτέρων, συμμετείχαν στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη φαβέλα Αλεμάο.

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εξαπολύει συχνά θανατηφόρες επιδρομές σε παραγκουπόλεις, αποσκοπώντας στην εξάρθρωση συμμοριών που λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή. Ο πρόεδρος Μπολσονάρου έχει υποστηρίξει ανοικτά τις αμφιλεγόμενες τακτικές της αστυνομίας στην εκστρατεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι συμμορίτες πρέπει να «πεθαίνουν σαν κατσαρίδες».

Μετά την επιδρομή, κάτοικοι προσπάθησαν να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομείο. «Η αστυνομία δεν έχει στόχο να τους συλλάβει, αλλά να τους σκοτώσει», κατήγγειλαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...