Ροδόπη: Έντεκα μέρες συμπλήρωσε η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο όρος Παπίκιο

Έντεκα μέρες συμπλήρωσε χτες η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη
Φώτο Αρχείου / TV ΡΟΔΟΠΗ Έντεκα μέρες συμπλήρωσε χτες η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη

Έντεκα μέρες συμπλήρωσε χτες η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη, σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έφτασαν στο σημείο να συμμετέχουν πάνω από 60 άτομα σε αντίξοες συνθήκες λόγω του δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής. Χαρακτηριστικά, τα πεζοπόρα τμήματα αναγκάζονται να μεταβούν με πεζοπορία μέχρι και τεσσάρων ωρών, προκειμένου να προσεγγίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, με αποτέλεσμα την εξουθένωση του προσωπικού και την αύξηση του κινδύνου για την ασφάλειά του. Την ίδια ώρα, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή είναι ελάχιστα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας, τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα, και ιδιαίτερα τα ελικόπτερα που είναι και πιο αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη πυρκαγιά έχουν μειωθεί, καθώς στις 31 Οκτώβρη έληξε η αντιπυρική περίοδος και μαζί η σύμβαση μίσθωσής τους.

ΚΚΕ: Καλεί άμεσα την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ο Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ενημερώθηκε χτες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δασαρχείο Ιάσμου, την ΠΥ Κομοτηνής και το Περιφερειακό Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καλεί άμεσα την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παρουσία του απαραίτητου αριθμού εναέριων μέσων για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή προσεγγίσει κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά: Στην περιοχή «Κατραντζήδες» του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμμης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης και το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή «Κατραντζήδες» του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμμης, που είχε κατακαεί στις φετινές πυρκαγιές, η οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκε άμεσα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σουφλίου.

Δείτε ακόμα...