Ροδόπη: Επτά μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε καταδίωξη από την αστυνομία

Διόδια σε Εγνατία οδό
Φώτο Αρχείου / Διόδια σε Εγνατία οδό

Επτά μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κομοτηνής – Ξάνθης. Το πολύνεκρο τροχαίο, στη Ροδόπη, έγινε μετά την καταδίωξη από την αστυνομία, του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο το όχημα και επιχείρησαν να το σταματήσουν. Όταν έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ανετράπη. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν πως το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στο ρεύμα από Κομοτηνή προς Ξάνθης, στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου. Ο οδηγός προσπάθησε να βγει από την Εγνατία προς τον παράδρομο και έπεσε πάνω στα καινούρια διόδια του Ιάσμου.

Από την άμορφη μάζα των σιδερικών απεγκλωβίστηκαν επτά νεκροί και οκτώ τραυματίες, από τους οποίους οι δύο σοβαρά. Η εθνικότητά τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Σημειώνεται πως δεν είναι το πρώτο τροχαίο δυστύχημα που έχει σημειωθεί με μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τα μπλόκα της αστυνομίας, είναι όμως το πλέον πολύνεκρο. 

Δείτε ακόμα...