Ροδόπη: Καταγγελία για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές

Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης
Φώτο Αρχείου / Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης) / Πηγή: TWITTER

Καταγγελία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής προκάλεσε η εκλογή του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ στη Ροδόπη.

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ εξελέγη πρώτος στην εκλογική περιφέρεια Ροδόπης με 12.208 σταυρούς, αφήνοντας πίσω με διαφορά τον μέχρι τώρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Χαρίτου, ο οποίος συγκέντρωσε 3.902 σταυρούς.

Η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης στον δήμο Κομοτηνής, σε ανάρτησή της έκανε λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση» στις εκλογές της περιφέρειας από το τουρκικό προξενείο.

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!», έγραψε.

Μόλις μία βδομάδα πριν τις εκλογές, σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα «birlikgazetesi.org», ο Οζγκιούρ Φερχάτ είχε κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, ενώ υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους της περιοχής που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη καταγγελία για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Τον Γενάρη του 2023 ο Θ. Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει δημόσια γνωστή την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής και «παράδοση στο προξενείο», με ονομαστική αναφορά και στον Οζγκιούρ Φερχάτ, λέγοντας γι’ αυτόν ότι «στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής, έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...