Ρόδος: Επιστολή για Οικονομική Ενίσχυση ΚΚΕ – Ά Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών

Καταδρομείς - Στρατιώτες - Στρατευμένοι - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Καταδρομείς / Πηγή: Eurokinissi

Καταδρομείς από την Α’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (MAK), στην Ρόδο, στέλνουμε το ποσό των 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Πραγματοποιούμε την θητεία μας στη νοτιοανατολικότερη και πιο προωθημένη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων στο μέτωπο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου εν μέσω επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας αλλά και εν μέσω των πολύ δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης.

Σε αυτές τις εξελίξεις:

  • Έχουμε ξεκάθαρο πως θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
  • Συζητάμε και προβληματιζόμαστε για τις αιτίες που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, για όσα βλέπουμε και ζούμε καθημερινά.
  • Κάνουμε στην άκρη φωνές που σπέρνουν το εθνικιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο στους καταδρομείς, συνολικά στον στρατό, παντού.

Η έξαρση του κορονοϊού έχει βγάλει στην επιφάνεια την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τη στρατευμένη νεολαία. Από την κατάταξή μας, φορτώνεται στην ατομική ευθύνη του κάθε στρατιώτη να μην αρρωστήσει ενώ την ίδια στιγμή δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Πλέον στο πλαίσιο των συνολικών μέτρων και της απαγόρευσης μετακινήσεων, έχει παρθεί και το μέτρο να  απαγορευτούν οι άδειες εξόδου ενώ έχει προσαρμοστεί και το πρόγραμμα που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας με πολλούς περιορισμούς.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για την υγεία των οικογενειών μας, ενώ κάνουμε προσπάθεια να οργανώσουμε και να δώσουμε ζωή στην καθημερινότητά μας στον ελεύθερο χρόνο που έχουμε όταν δεν μπορούμε να πάρουμε έξοδο.

Ξέρουμε πως το νέο lockdown αποτελεί  φυσική συνέχεια, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα το μόνο που έκανε ήταν να δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, κάτι που συνεχίζει να κάνει ακόμα και τώρα. Τώρα την πληρώνουν  πάλι οι εργαζόμενοι γονείς μας που τα επιπλέον έξοδα που έχουν για να κάνουμε τη θητεία μας συνεχίζουν να τρέχουν.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που:

  • Είναι δίπλα μας, παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματά μας και τις συνθήκες που υπηρετούμε τη θητεία μας.
  • Απαιτεί και διεκδικεί σε αυτήν την δραματική κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας.
  • Βγαίνει μπροστά για να μην μείνουμε σιωπηλοί, για να δυναμώσουν κι άλλο οι φωνές κάτω από τις μάσκες, για να βγει ο λαός μας όρθιος και δυνατός από αυτή τη δοκιμασία διεκδικώντας όσα του αξίζουν.

Για τους παραπάνω λόγους παρά τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας, καταδρομείς συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στο ΚΚΕ χρήματα από τον πενιχρό μισθό των στρατιωτών, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική του Εξόρμηση.

 Η ενίσχυση που στέλνουμε ο καθένας από εμάς είναι απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ επειδή δεν δίνει στο κράτος λίστα με τα στοιχεία όσων το ενισχύουμε.

Καταδρομείς από την Α Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών στη Ρόδο

Δείτε ακόμα...