Ρόδος: Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Jason Dunham

Κινητοποίηση σήμερα, στις 5 το απόγευμαστο λιμάνι της Ρόδου, διοργανώνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης ενάντια στην παρουσία του αμερικάνικου αντιτορπιλικού  κατευθυνόμενων βλημάτων USS Jason Dunham, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού από την Κυριακή.

«Η παρουσία του έχει να κάνει με την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους στην αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη, έχει να κάνει με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, στον κλιμακούμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κάνοντας το λαό θύτη άλλων λαών και πιθανό θύμα», τονίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα απ΄αυτή τη συμμετοχή».

Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Μας λένε ότι έτσι αναβαθμίζεται η θέση της χώρας, στο ΝΑΤΟ, θωρακίζονται τάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κόντρα στη “ΝΑΤΟική σύμμαχό μας” Τουρκία. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ κάνει πλάτες στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο, προωθεί το πλάνο του “για διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής”, για “ενιαίο ΝΑΤΟικό έδαφος”, πρωτοστατεί στα σχέδια γκριζαρίσματος και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας θα είμαστε όταν απεμπλακούμε από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή μας, ως χώρα σ’ αυτό τον ιμπεριαλιαστικό πόλεμο.

Γι’ αυτό καλούμε το Ροδιακό λαό να αντιδράσει στη χρήση των πολιτικών υποδομών του νησιού μας λιμάνι, αεροδρόμιο και άλλες από τους Νατοϊκούς και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο λιμάνι την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 5 το απόγευμα για να απαιτήσουμε:

  • Να φύγει τώρα το Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επι
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...