Ρόδος: Το πλωτό ασθενοφόρο του Λ.Σ και οι υγειονομικές ελλείψεις στο Αιγαιο – Συνέντευξη απο τον κυβερνήτη του Πλωτού Ασθενοφόρου

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πάνω σε τρέιλερ έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας
Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πάνω σε τρέιλερ έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Αψηφώντας τον καιρό και κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα τα τρία πλωτά ασθενοφόρα του λιμενικού, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα με διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ, σηκώνουν άγκυρα σε κάθε σήμα για διακομιδή στο Νότιο Αιγαίο. Έχουν την δυνατότητα πλοήγησης με τα πολλά μποφόρ, που πνέουν από το φθινόπωρο. Απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στον άνθρωπο. Δεν επιτελούν μόνο διακομιδές. Επί του σκάφους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες, εξηγεί ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, κυβερνήτης πλωτού ασθενοφόρου.

Προορισμός τους ένα νησί, ένας ασθενής, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Πληρώματα και σκάφη προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας στους νησιώτες. Το Αιγαίο δεν είναι μόνο διακοπές το καλοκαίρι, αλλά δύσκολοι μήνες για τους κατοίκους που ζουν απομονωμένοι το υπόλοιπο διάστημα.

Τεράστιες ελλείψεις στην υγειονομική περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου

Να θυμίσουμε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην υγειονομικη περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου. Αυτές έχουν αναδειχθεί πολλές φορές μέσα από το alt.gr. Οι κραυγές αγωνίας υγειονομικών και νησιωτών δεν εισακούγονται διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις γιατί κοστίζουν .

Η ειρωνεία είναι ότι αυτές τις εγκληματικές ελλείψεις τις βιώνουν και τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και οικογένειές τους, που υπηρετούν στο Αιγαίο.

Μ αλλά λόγια, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ – όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ – επιλέγει με κριτήριο το κόστος να “δώσει ασπιρίνη σε καρκινοπαθή”.

Το ερώτημα παραμένει: Ως πότε οι κυβερνησεις θα αξιωποιουν την αυτοθυσία και το αίσθημα ευθύνης των λιμενικων για να κρύψουν κάτω από το χαλί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού;

Με πληροφορίες από Φωνή Λ.Σ και ert.gr

Γαρδίκης Νίκος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...