Ρωσία: Διπλασιασμός όπλων υψηλής ακρίβειας

KTRV, της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας Tactical Missiles Corporation
Φώτο Αρχείου / Διεθνής έκθεση πολεμικού υλικού. Από το περίπτερο της KTRV, της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας Tactical Missiles Corporation / Πηγή: KTRV

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σ. Σόιγκου, έδωσε εντολή σε έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών οπλικών συστημάτων στη χώρα να διπλασιάσει την παραγωγή όπλων υψηλής ακρίβειας. Κατά την επίσκεψή του στην «Tactical Missiles Corporation» ανέφερε ότι τα καθήκοντα της πολεμικής βιομηχανίας είναι μεγάλα και σημαντικά.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε πάλι πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για ειρηνευτική διαδικασία εάν η Ουκρανία αγνοήσει τις νέες εδαφικές πραγματικότητες και τις τελευταίες εξελίξεις. «Ολα τα αιτήματα της Μόσχας είναι γνωστά. Η de facto κατάσταση και οι νέες πραγματικότητες είναι επίσης γνωστές. Η μετάβαση σε έναν ειρηνικό δρόμο είναι αδύνατη, εάν αγνοηθεί αυτό το σύνολο ζητημάτων», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμ. Πεσκόφ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει δήλωση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, ότι το Βατικανό θα ήταν το καταλληλότερο μέρος για διαπραγματεύσεις.

Β. Ζελένσκι: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά – είναι πολύ οδυνηρό…»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο δε Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, τόνισε ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την έκβαση των μαχών σε στρατηγικής σημασίας περιοχές στο ανατολικό μέτωπο.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στα ανατολικά – είναι πολύ οδυνηρό. Πρέπει να καταστρέψουμε τη στρατιωτική δύναμη του εχθρού. Και θα την καταστρέψουμε», ανέφερε. «Σε Μπιλοχορίφκα και Μαρίνκα, Αβντίφκα και Μπαχμούτ, Βουλεντάρ και Καμιάνκα… και σε άλλες περιοχές, όπου διακυβεύεται το μέλλον μας», επισήμανε.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να έρχονται κατά κύματα κατά μήκος της πρώτης γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν χτες Ουκρανοί στρατιώτες.

Κρατική Δούμα: Ένταση της καταστολής ενάντια στο λαό της Ρωσίας

ΡΩΣΙΑ - ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΥΜΑ
Πηγή: Ria Novosti

Η ρωσική Κρατική Δούμα ψήφισε τροποποίηση της νομοθεσίας προκειμένου να τιμωρούνται όσοι «προσβάλλουν» τις «εθελοντικές» ομάδες οι οποίες πολεμούν για τη Ρωσία στην Ουκρανία, επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο που απαγορεύει την άσκηση κριτικής στις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η νομοθετική πρωτοβουλία έχει ως στόχο να «προστατεύσει» τους μαχητές που εργάζονται για τη μισθοφορική «Wagner Group», η οποία ηγείται της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ (Αρτιόμοφσκ) της ανατολικής Ουκρανίας.

Από την άλλη, το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας κήρυξε τρομοκρατική οργάνωση, ομόφωνα, χτες, τη «Wagner».

Δείτε ακόμα...