Ρωσία: Ενισχύει την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τη Μιανμάρ

Την υποστήριξη της Ρωσίας στο στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ στις «προσπάθειές του για τη σταθεροποίηση της χώρας» εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, που επισκέφτηκε χτες τη Νάι Πι Τάου για συνομιλίες με έμφαση στη συνεργασία των δύο κρατών σε Αμυνα και Ασφάλεια.

«Εχουμε μία πολύ στέρεη βάση για την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε μία σειρά από τομείς», είπε ο Λαβρόφ κάνοντας λόγο για «κατά παράδοσιν φιλική σύμπραξη» με τη Μιανμάρ, η οποία έχει σχέσεις συνεργασίας και με την Κίνα.

Το επόμενο διάστημα μια συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας – Μιανμάρ για εμπορική και οικονομική συνεργασία θα πραγματοποιηθεί στη Μιανμάρ, ενώ μέσα στον Αύγουστο προγραμματίζεται συνεδρίαση της επιτροπής στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας στη Ρωσία. Επίσης, συστάθηκε ομάδα εργασίας των δύο κρατών για την Ενέργεια.

Ο αρχηγός του στρατιωτικού καθεστώτος, Μιν Αούνγκ Χλενγκ, επισκέφθηκε στα μέσα του Ιούλη τη Ρωσία και συναντήθηκε με αξιωματούχους του πυρηνικού και του αεροδιαστημικού τομέα. Ο ίδιος πρότεινε χτες η Μιανμάρ να ανοίξει προξενεία στην Αγία Πετρούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ.

«Η αμυντική και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία αναπτύσσεται με επιτυχία. Προμηθεύουμε αεροπλάνα και ελικόπτερα, αεράμυνα και άλλο εξοπλισμό στη Μιανμάρ. Η οικονομική συνεργασία αναπτύσσεται επίσης, για παράδειγμα, ένα εργοστάσιο τήξης σιδήρου κατασκευάζεται στην Πολιτεία Σαν», επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης στη Μιανμάρ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...