Ρωσία: Επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «Zircon»

Δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «Zircon» τύπου κρουζ από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας
Φώτο Αρχείου / Δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου «Zircon» τύπου κρουζ από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας

Ο εντεινόμενος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός αποτυπώνεται και στις δοκιμές πιο σύγχρονων και «καταστροφικών» όπλων. Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου «Zircon» τύπου κρουζ που πέταξε καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε από τη Θάλασσα Μπάρεντς πλήττοντας έναν στόχο στη Λευκή Θάλασσα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, έχει περιγράψει τον πύραυλο «Zircon» ως όπλο που ανήκει σε μια νέα γενιά ασυναγώνιστων ρωσικών οπλικών συστημάτων νέας τεχνολογίας.

Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να πετούν με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν κατά εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου, ενώ η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του «Zircon» από πολεμικά πλοία και υποβρύχια την προηγούμενη χρονιά.

Τον προηγούμενο μήνα, προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου «Sarmat», που μπορεί να μεταφέρει δέκα ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές με δυνατότητα πλήγματος σε έδαφος των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέσα στον Μάη πως διεξήγαγαν επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού όπλου, που πέταξε με ταχύτητα πενταπλάσια του ήχου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...