Ρωσία, Κίνα και Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία εκτοξεύουν δοκιμαστικά τον πύραυλο «Zircon»

Η ρωσική φρεγάτα “Admiral Gorshkov”, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μακρύ εκπαιδευτικό ταξίδι, θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου «Zircon» κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με το ναυτικό της Νότιας Αφρικής και της Κίνας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS μια πηγή κοντά στη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Η πηγή τόνισε ότι θα είναι η πρώτη εκτόξευση «Zircon» στις κοινές ασκήσεις των τριών χωρών, δηλώνοντας ότι ο πύραυλος θα πρέπει να πλήξει στόχο επιφανείας που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων.

Το ταξίδι της επιχειρησιακής ομάδας που αποτελείται από τη φρεγάτα «Admiral Gorshkov» και το μεσαίας κλάσης δεξαμενόπλοιο ναυτικού «Kama», ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου ότι η φρεγάτα πραγματοποίησε δοκιμαστικό χτύπημα με υπερηχητικό πύραυλο «Zircon» σε θαλάσσιο στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 900 χιλιομέτρων στο δυτικό τμήμα του Ατλαντικού.

Στη συνέχεια, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι μια σειρά κοινών ασκήσεων θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στα ύδατα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής μαζί με το ναυτικό αυτής της χώρας και το Κινεζικό ναυτικό, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Αναδημοσίευση από: ertnews.gr

Δείτε ακόμα...