Ρωσία – Κίνα: Κοινή άσκηση βομβαρδιστικών στον Ειρηνικό με το βλέμμα στην QUAD

Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95MS

Ρωσικά και κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κοινά γυμνάσια περιπολίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε σήμερα το υπουργείο ’Αμυνας της Ρωσίας.

Η κοινή περιπολία κράτησε 13 ώρες πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα και ήταν η «απάντηση» στις κινήσεις ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή με τη Σύνοδο της QUAD (ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τόκιο.

Στην περιπολία συμμετείχαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6, ανέφερε το υπουργείο ’Αμυνας σε μια ανακοίνωση.

Αεροπλάνα της ιαπωνικής και της νοτιοκορεατικής Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν τα ρωσικά και κινεζικά αεριωθούμενα για ένα τμήμα των γυμνασίων, ανέφερε το υπουργείο ’μυνας.

Το κινεζικό υπουργείο ’Αμυνας δήλωσε από την πλευρά του ότι κινεζικά και ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία. Η περιπολία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “ετήσιου σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας”, πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την Ανατολική Σινική Θάλασσα και τον Δυτικό Ειρηνικό, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο ’μυνας στον επίσημο ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...