Ρωσία: Οι δυτικές χώρες απέτυχαν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Σεβαστούπολη

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος από τη Ρωσία στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι
Φώτο Αρχείου / Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος από τη Ρωσία στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Νέα Υόρκη, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος από τη Ρωσία στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες απέτυχαν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην επίθεση στη Σεβαστούπολη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα.

«Παραθέσαμε γεγονότα, με πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία αναγκάζεται να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία», έγραψε ο Polyansky στο λογαριασμό του στο Telegram.

«Σε απάντηση, κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον, δεν ακούσαμε καμία άρνηση ότι οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν τις επιθέσεις με τη βοήθεια χειριστών από τη Δύση. Οι δυτικές αντιπροσωπείες απλώς μας κατηγόρησαν «για την κατάσταση γενικά», υπενθύμισαν χτυπήματα στις υποδομές της Ουκρανίας, προσπάθησαν να μας τρομάξουν κατηγορώντας μας για την πιθανή παγκόσμια πείνα και κάλεσαν για άμεση επιστροφή στη συμφωνία».

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες «ακούγονταν επιφυλακτικές, τονίζοντας το ενδιαφέρον τους να κλείσει η συμφωνία». «Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος χειρίστηκε επίσης με λεπτότητα το θέμα, αναγνώρισε ότι η χρήση ανθρωπιστικών διαδρόμων για στρατιωτικούς σκοπούς έρχεται σε αντίθεση με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Polyansky.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι λόγω του γεγονότος ότι το καθεστώς του Κιέβου, καθοδηγούμενο από Βρετανούς εμπειρογνώμονες, πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση κατά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και εμπορικών πλοίων που εμπλέκονται στην ασφάλεια του διαδρόμου σιτηρών, η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή στην εφαρμογή συμφωνιών για την εξαγωγή ουκρανικών τροφίμων. Νωρίτερα, το υπουργείο ανέφερε ότι το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με εννέα drones και επτά κατευθυνόμενα σκάφη οχήματα επιφανείας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...