Ρωσία: Πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Γεωργία κρύβεται «το χέρι των ΗΠΑ»

Πίσω από το «αντιρωσικό αίσθημα» κρύβεται «το χέρι των ΗΠΑ» και αυτή είναι η αιτία για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και πολλές ημέρες στη Γεωργία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Δύσης και Ρωσίας, με αφορμή το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων», που κατά την αντιπολίτευση απομάκρυνε τη χώρα από την προοπτική ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα παρακολουθεί τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Γεωργία «με έντονη ανησυχία» . Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Πεσκόφ μετά την απόσυρση από το γεωργιανό κοινοβούλιο ενός επίμαχου νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού», η ψήφιση του οποίου είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις σ’ αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την κατάσταση στη Γεωργία, προσθέτοντας ότι «δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γεωργίας», αλλά τόνισε ότι είναι σημαντικό πως η γεωργιανή πρόεδρος Σαλόμε Ζουραμπισβίλι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

«Δεν απευθύνθηκε στους Γεωργιανούς από τη Γεωργία. Τους απευθύνθηκε από την Αμερική. Και κάποιου το ορατό χέρι επιχειρεί να προσθέσει και πάλι εδώ ένα αντιρωσικό αίσθημα», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ναι, αυτό είναι γεμάτο προβοκάτσιες, το παρακολουθούμε πολύ στενά και με έντονη ανησυχία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...