Ρωσία: Προσφέρει στη Λατινική Αμερική ένα φάρμακο για τη θεραπεία του COVID-19

Ρωσία Μόσχα Κρεμλίνο
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ο διευθυντής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF) Kiril Dmitriyev ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα είναι οι πρώτες που θα λάβουν το φάρμακο Avifavir για την θεραπεία  του COVID-19.

Η Ρωσική Πρεσβεία στη Γουατεμάλα, μαζί με το RDIF, παρουσίασε επίσημα το Avifavir για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

“Πολλές χώρες δεν έχουν αντιικά φάρμακα και η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτών των εθνών”, δήλωσε ο Dmitriyev.

Η Ρωσία έχει λάβει αιτήματα από περισσότερα από 50 κράτη, “αλλά προτεραιότητά μας είναι εκείνες οι χώρες όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά”, πρόσθεσε.

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έλαβε επίσης αιτήματα από χώρες της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στα τέλη Μαΐου, η Avifavir έλαβε πιστοποιητικό χορήγησης από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας.

Στις 3 Ιουνίου, το φάρμακο συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των οδηγιών πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του COVID-19.

Είναι το πρώτο φάρμακο COVID-19 στον κόσμο που περιέχει τη δραστική ουσία favipiravir. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή φαρμάκων, το Avifavir έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία περισσότερων από 30.000 ασθενών σε 51 περιοχές της Ρωσίας.

Πηγή: TELESUR

Δείτε ακόμα...