Ρωσία: «Σοβαρή αποσταθεροποίηση» αν φύγουν τα στρατεύματά της από τη Μολδαβία

Σισινάου, Μολδαβία
Φώτο Αρχείου / Σισινάου, Μολδαβία / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Vitalie Sitnic @vitalisit

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα την θέση που υποστηρίζει η νέα πρόεδρος της Μολδαβίας να αντικατασταθούν τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή αποσταθεροποίηση.

«Η Ρωσία ασκεί πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και αναμφισβήτητα, η αλλαγή οποιουδήποτε status quo, το οποίο βασίζεται στο πνεύμα και το γράμμα του διεθνούς δικαίου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αποσταθεροποίηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «φυσικά προσβλέπουμε στο ότι όλα αυτά θα συζητηθούν και δεν θα γίνουν κάποιες απότομες κινήσεις». Νωρίτερα η εκλεγείσα πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από την Υπερδνειστερία και της αντικατάστασής τους με αποστολή παρατηρητών υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ ( Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη).

Απαντώντας στο ερώτημα αν το Κρεμλίνο έχει ήδη επαφές με την εκλεγείσα πρόεδρο της Μολδαβίας, ο Πεσκόφ είπε: «Επαφές γίνονται μέσω των διπλωματών μας», και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ήδη έχει συγχαρεί την Σάντου για την νίκη της στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...