Ρωσία: Το αεροσκάφος IL-38 MPA του Ρωσικού Στόλου Ειρηνικού στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Αναβαθμισμένο Ιλιούσιν 38 (IL38) του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού
Φώτο αρχείου / Αναβαθμισμένο Ιλιούσιν 38 (IL38) του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού / Πηγή: Russian Navy

Μια τακτική άσκηση διεξάγεται στην επαρχία Primorye στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας (Θάλασσα της Ιαπωνίας) για την εκπαίδευση σε σύνθετες αποστολές αεροσκαφών IL-38 θαλάσσιας περιπολίας (MPA), ανέφερε το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Θάλασσα της Ιαπωνίας αποτελεί άλλη μια «θερμή ζώνη» του πλανήτη. Περικλείεται από τις ακτές της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας και Νότιας Κορέας. Η συγκέντρωση ναυτικών κι άλλων δυνάμεων στην περιοχή είναι τεράστια και περιλαμβάνει εκτός από τις πολεμικές μηχανές των παράκτιων χωρών και δυνάμεις των ΗΠΑ και της Κίνας.

Από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας διέρχεται ένας από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο ο έλεγχος της περιοχής από τους ιμπεριαλιστές είναι στους βασικούς τους στόχους. Με όλες τις πλευρές να διακυρίτουν, όπως πάντα, ότι σκοπός τους είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας κι ασφάλειας του εμπορίου.

Στα πλαίσια αυτά ασκούνται συνεχώς στον πόλεμο όλες οι παράκτιες χώρες μαζί ή χώρια από τις ΗΠΑ και Κίνα.

Αναλυτικά η άσκηση με τα Ilyoushin

Η άσκηση διευθύνεται από τον αρχηγό της αεροπορίας του Αρχηγείου του Στόλου του Ειρηνικού, Συνταγματάρχης Αντρέι Κοστερίν. Περιλαμβάνει πέντε αεροσκάφη Ilyushin Il-38 κατά του υποβρύχιου πολέμου (ASW), πρόσθεσε το γραφείο Τύπου.

«Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, τα ανθυποβρυχιακά πολεμικά αεροσκάφη Il-38 πετούν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι πιλότοι κάνουν πτήσεις κατά μήκος της καθορισμένης διαδρομής πάνω από μια περιοχή χωρίς σήμανση και συνοχή χωρίς επίγεια ραδιοπλοήγηση. Ψάχνουν επίσης, ταξινομούν και εντοπίζουν τα προσομοιωμένα υποβρύχια του εχθρού με τη χρήση ραντάρ και σόναρ

Γραφείο Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού του Ρωσικού Ναυτικού
Ανθυποβρυχιακή Βόμβα P-50T μέσα στο «κέλυφός» της κατά την απόρριψη από αεροσκάφος IL38 του ρωσικού Ναυτικού στον Ειρηνικό Ωκεανό
Φώτο Αρχείου / Ανθυποβρυχιακή Βόμβα P-50T μέσα στο «κέλυφός» της κατά την απόρριψη από αεροσκάφος IL38 του ρωσικού Ναυτικού στον Ειρηνικό Ωκεανό / Πηγή: Russian Navy

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, δύο αεροσκάφη κατά των υποβρυχίων Il-38 εκπαιδεύτηκαν και στη ναρκοθέτηση. Τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς το καθορισμένο σημείο ταυτόχρονα και έρηξαν νάρκες.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ένα αεροσκάφος Il-38 ASW επιτέθηκε επιτυχώς σε επιφανειακούς στόχους με βόμβες P-50T.

Με πληροφορίες από TASS και NAVALNEWS

Δείτε ακόμα...