Ρωσία: Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από το Πεκίνο. «Η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, σε δήλωσή του στο CNN την Κυριακή, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προσθέτοντας ότι η παροχή υποστήριξης στη Μόσχα αποτελεί «ανησυχία» για τις ΗΠΑ. «Παρακολουθούμε στενά για να δούμε τον βαθμό στον οποίο η Κίνα παρέχει πραγματικά οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, υλικής ή οικονομικής, στη Ρωσία. (…) Και έχουμε διαμηνύσει στο Πεκίνο ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει τη Ρωσία για τις απώλειές της από τις οικονομικές κυρώσεις», είπε ο Σάλιβαν.

Ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στο Πεκίνο ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» στις προσπάθειες «μεγάλης κλίμακας» να δοθεί στο Κρεμλίνο μια λύση για τις αμερικανικές κυρώσεις.

Δεν αποκλείεται πλέον η κατοχή και μεγάλων αστικών κέντρων της Ουκρανίας

Παράλληλα οι εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντ. Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι η «ειδική επιχείρηση» (σ.σ. όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία), «προχωράει σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς» και θα «ολοκληρωθεί πλήρως στον προβλεπόμενο χρόνο».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε εξάλλου ότι το υπουργείο Άμυνας, δεν αποκλείει πλέον την κατοχή και μεγάλων αστικών κέντρων της Ουκρανίας. «Διασφαλίζοντας στο μέγιστο την ασφάλεια των πολιτών, το υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει πλέον να τεθούν υπό τον πλήρη έλεγχο (της Ρωσίας), μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας, τα οποία σήμερα είναι περικυκλωμένα», είπε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων .

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Tass, Reuters

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...