Ρωσία: Το υπουργείο ’Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Βρετανό που αιχμαλωτίσθηκε στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει έναν τραυματία Βρετανό, ο οποίος αιχμαλωτίσθηκε στην Ουκρανία και ανακρίνεται από ρωσικές δυνάμεις αγνώστου ταυτότητας.

Ο άνδρας ο οποίος λέει πως τον λένε ’Αντριου Χιλ και μιλάει με βρετανική προφορά, έχει μπανταρισμένο το αριστερό του χέρι, μερικούς πρόχειρους επιδέσμους γύρω από το κεφάλι του και αίμα στο δεξί του χέρι. «Δεν έχω βαθμό… Ξέρω μόνο ότι η λεγεώνα των ξένων είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω», απαντάει ο άνδρας στο ερώτημα ποιος είναι ο βαθμός του. Το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Μικολάιφ στη νοτιοδυτική Ουκρανία και ότι έφερε όπλο.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το ζήτημα.

Ο Βρετανός αιχμάλωτος δήλωσε στους Ρώσους ανακριτές ότι είναι από το Πλίμουθ στη νότια Αγγλία, ότι έχει τέσσερα παιδιά και μια σύντροφο. Είπε ότι ταξίδεψε με δική του απόφαση για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες του πήραν το διαβατήριό του.

Όταν ο ίδιος ρωτάει αν είναι ασφαλής, ένας από τους Ρώσους απαντά: «Ναι, είσαι απολύτως ασφαλής». Οι Ρώσοι είπαν ότι θα του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά του, τα οποία φαίνεται να περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα από σφαίρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...