Ρωσικό μαχητικό απέτρεψε νορβηγικό αεροσκάφος να παραβιάσει τον ρωσικό εναέριο χώρο

Ρωσικό Μαχητικό Αεροσκάφος τύπου τύπου Sukhoi-30

Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 απέτρεψε ένα νορβηγικό αεροσκάφος να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 14 Αυγούστου, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πετούσε προς τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς. Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 των μονάδων αεράμυνας του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να αναγνωρίσει τον εναέριο στόχο και να αποτρέψει παραβίαση των συνόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αεροπλάνο ήταν ένα «P-8A Poseidon» κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας. «Το ξένο αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα καθώς το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίαζε. Δεν υπήρξε παραβίαση των συνόρων» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανεφερε ακόμα πως το ρωσικό MiG-29 πραγματοποίησε την πτήση του σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου πάνω από διεθνή ύδατα, χωρίς να διασχίσει πολιτικούς αεροπορικούς δρόμους ή να πλησιάσει επικίνδυνα το ξένο αεροσκάφος.

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...