Ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το Λονδίνο

Ρωσικό μαχητικό Αεροσκάφος SUKHOI 27 (SU-27)
Φώτο Αρχείου / Ρωσικό μαχητικό Αεροσκάφος SUKHOI 27 (SU-27) Πηγή: Russian Air Force

Ένα ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε στις 29 Σεπτεμβρίου έναν πύραυλο κοντά σε ένα βρετανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που περιπολούσε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, γνωστοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός ’Αμυνας Μπεν Ουάλας. Ο Ουάλας δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η Ρωσία είπε πως το συμβάν οφείλεται σε μια τεχνική δυσλειτουργία, με τον Βρετανό υπουργό να υπογραμμίζει ότι τα βρετανικά αεροσκάφη συνοδεύονται πλέον από μαχητικά.

Συμπλήρωσε ότι η Βρετανία ανέστειλε τις περιπολίες μετά το περιστατικό και πως εξέφρασε τις ανησυχίες της κυβέρνησης στον Ρώσο υπουργό ’Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. «Η απάντηση του Ρώσου υπουργού ’Αμυνας στις 10 Οκτωβρίου ανέφερε ότι διεξήγαγαν έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος και ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια τεχνική δυσλειτουργία του μαχητικού SU-27 », είπε ο Ουάλας. «Αναγνώρισαν επίσης ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο», πρόσθεσε.

«Δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σκόπιμη κλιμάκωση από τους Ρώσους, η ανάλυσή μας θα συμφωνούσε ότι επρόκειτο για μια δυσλειτουργία», τόνισε ο Ουάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...