Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία: Παράλογη η ιδέα να υψωθεί φράχτης στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ

Russian-Ambassador-to-Poland-Sergey-Andreev
Russian Ambassador to Poland Sergey Andreev

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βαρσοβία Σεργκέι Αντρέγιεφ δήλωσε σήμερα Δευτέρα, ότι η ιδέα της Πολωνίας να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας είναι παράλογη.

«Ο φράχτης που χτίζεται στα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ είναι η συνέχιση της κατασκευής φραγμών στα σύνορα της Πολωνίας όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με τη Λευκορωσία. Η ιδέα είναι παράλογη, αλλά επί του παρόντος οτιδήποτε είναι αντιρωσικό πωλείται αρκετά καλά στην Πολωνία», είπε ο απεσταλμένος σε ζωντανή μετάδοση από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One.

Η Πολωνία ισχυρίζεται ότι η ανάγκη κατασκευής του φράχτη προκλήθηκε «από την υπάρχουσα στρατιωτική απειλή από την περιοχή του Καλίνινγκραντ», είπε ο πρέσβης.

«Επιπλέον, προέβαλαν το επιχείρημα ότι το αεροδρόμιο του Καλίνινγκραντ άνοιξε πρόσφατα για διεθνείς πτήσεις, μεταξύ άλλων από τη Μέση Ανατολή και φέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος αυτές οι πτήσεις προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ να φέρουν παράνομους μετανάστες που θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν στην Πολωνία και περαιτέρω στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των συνόρων της περιοχής του Καλίνινγκραντ με την Πολωνία», επεσήμανε ο διπλωμάτης.

Ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας και υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου ότι η Πολωνία άρχισε να στήνει ένα προσωρινό συρματόπλεγμα στα σύνορα με την περιφέρεια του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Όπως εξήγησε ο Blaszczak, η Πολωνία πήρε αυτή την απόφαση αφού η αεροπορική αρχή της Ρωσίας αποφάσισε να ξεκινήσει πτήσεις από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική προς το Καλίνινγκραντ, κάτι που η Βαρσοβία ισχυρίζεται ότι δημιουργεί απειλή μεταναστευτικών εισροών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...