Ρουάντα – Ουγκάντα: Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 135 ανθρώπους

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους στη Ρουάντα και σε άλλους έξι στη γειτονική Ουγκάντα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των πλημμυροπαθών και την προσωρινή μετεγκατάστασή τους «για όσο διάστημα συνεχίζονται οι βροχές», αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας της Ρουάντας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rwanda Broadcasting Agency, δείχνει σπίτια που έχουν καταστραφεί από χείμαρρο λάσπης. «Ξυπνήσαμε στις 2 τα ξημερώματα και ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν», είπε η 47χρονη Ανζελίκ Νιμπαγκουάιρ, κάτοικος της πόλης Καρόνγκι (δυτικά) που αριθμεί τουλάχιστον 16 θύματα.

Στη γειτονική Ουγκάντα, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ορεινή περιοχή Κισόρο, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με την Ρουάντα. Πέντε εκ των θυμάτων ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Από τα τέλη Μαρτίου έχουν σημειωθεί κατά περιόδους σφοδρές βροχοπτώσεις σε Ρουάντα και Ουγκάντα. Τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές, εξαιτίας των οποίων εκατοντάδες κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...