Ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσων εκτόξευσαν από τον Λίβανο η Χαμάς και η Χεζμπολάχ

Δώδεκα ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, εκτόξευσε από τον Λίβανο η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Λίγη ώρα αργότερα, μια πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ είπε ότι η οργάνωση αυτή εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν φωτιά κοντά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ακόμη δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σε απάντηση, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε «μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο».

Οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ της Χαμάς τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα. Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Παρότι αψιμαχίες υπάρχουν στα σύνορα από την αρχή του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί από την περασμένη εβδομάδα και φαίνεται πλέον να αποκτούν νέα ποιοτικά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε σήμερα για πρώτη φορά drones με εκρηκτικά και έπληξε ένα ισραηλινό κέντρο διοίκησης στα ανατολικά.

Επίσης, ανταποκριτής του Al Jazeera ανέφερε ότι οι ρουκέτες που στόχευσαν ναυτική βάση στη πόλη Νακούρα δεν αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα, καθώς ήταν πύραυλοι εδάφους επιφάνειας, άλλη μία ένδειξη ότι τα πράγματα κλιμακώνονται με τρομακτικές συνέπειες.

Και όλα αυτά ενόψει του πολυαναμενόμενης τοποθέτησης του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αύριο μετά την προσευχή της Παρασκευής, στην πρώτη ομιλία του μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...