Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», που ιδιωτικοποιεί το Παιδοογκολογικό Κέντρο, ως επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατά τη διαδικασία της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο αυτό, το ίδρυμα που αναφέρεται στον τίτλο του, ουσιαστικά όχι μόνο παίρνει πίσω τη δωρεά που είχε κάνει πριν από χρόνια στο Δημόσιο, αλλά τώρα παίρνει και τμήματα από τα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία για να φτιαχτεί το νέο «ιδιωτικού δικαίου» παιδοογκολογικό νοσοκομείο!
«Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων μαζί με συλλόγους γονέων, φορείς και σωματεία άλλων χώρων, έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση και ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου», τόνισε η Σοφία Ζώρη, μέλος 5μελους ΕΙΝΑΠ Παίδων «Η Αγία Σοφία». Πρόσθεσε πως αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά την αναβάθμιση του παιδοογκολογικού νοσοκομείου θα προχωρούσε «σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στελέχωση των τμημάτων με μηχανήματα, μονιμοποίηση των συναδέλφων που δουλεύουν με “ελαστικές” σχέσεις εργασίας, αποτελώντας εξειδικευμένο και απαραίτητο προσωπικό σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας». Οπως σημείωσε, στο νοσοκομείο υπάρχουν 631 κενές οργανικές θέσεις σε όλα τα πόστα, «συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα τίθενται υπό αμφισβήτηση με τις νέες συμβάσεις και ούτε λέξη για την τύχη του επικουρικού προσωπικού».
Επισήμανε ότι τα Νοσοκομεία Παίδων «με το τεράστιο έργο προς τον παιδιατρικό ασθενή συνειδητά υποβαθμίζονται χρόνο με τον χρόνο από όλες τις κυβερνήσεις. Στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός, δεν λειτουργεί πια το pet scan και δεν γίνονται θεραπείες. Στον αξονικό έχουν μείνει μόνο τρεις γιατροί, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον προεγχειρητικό έλεγχο, στον χειρουργικό τομέα, στις μονάδες σε όλα τα τμήματα».
Ρώτησε τον υπουργό: «Γιατί λοιπόν για όλα αυτά δεν προσλαμβάνετε μόνιμο προσωπικό; Μήπως επειδή όλο αυτό κοστίζει;». Συμπλήρωσε ότι είναι φανερό πως «οι συνολικές υπηρεσίες που θα έχει ανάγκη ο ογκολογικός ασθενής, δεν θα παραμείνουν δωρεάν, όπως έγινε και με το Ωνάσειο, καθότι, με τις ελλείψεις αυτές, πάλι οι γονείς θα οδηγηθούν τελικά στον ιδιωτικό τομέα που θα κερδίζει ακόμα περισσότερο».
«Αυτή είναι η ευελιξία τελικά που θέλει να μας προσφέρει το καινούργιο νομοσχέδιο. Ο ΕΟΠΥΥ, τελικά, θα χρυσοπληρώνει τον ιδιώτη, ο οποίος θα έχει τεράστια έσοδα και με τα λεφτά των ασφαλισμένων θα κάνει και τον επιχειρηματία, αλλά και τον φιλάνθρωπο», σημείωσε.