Σάμος: Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες από την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Πηγή: samos24.gr

Σε τραγωδία εξελίσσεται η συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή «Πλάκα» νοτιοδυτικά της Σάμου που συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης σε επιχείρηση κατάσβεσης στην  περιοχή του Αγίου Μηνά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από το 4μελές πλήρωμα του ελικοπτέρου, νεκροί είναι δύο, ενώ διασώθηκαν δυο άτομα. Σώοι είναι ο Ρουμάνος πιλότος και ένας Μολδαβός.  

Πρώτος εντοπίστηκε ο διασωθείς Ρουμάνος πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Αργότερα περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους άλλα δύο μέλη του πληρώματος. 

Πρόκειται για ένα ουκρανικό μισθωμένο ελικόπτερο τύπου Μ8, με 4 μέλη πλήρωμα, το οποίο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκας, κατά τη διάρκεια άντλησης νερού από τη θάλασσα για τις ανάγκες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην  περιοχή του Αγίου Μηνά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο περίπου στις 5 παρά 20 το απόγευμα και έπεσε περίπου στις 6 παρά 5 το απόγευμα. Το πλήρωμα αποτελούνταν από ένα Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς και ένα Έλληνα μεταφραστή.  

Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

Δείτε ακόμα...