Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: Ολοκληρώθηκε η άσκηση “Falcon Eye-2”

Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση (Live Exercise) Ελλάδας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE - 2» , που διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 02 Ιουνίου 2021, στην Αεροπορική Βάση King Faisal στο Tabuk του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας
Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση (Live Exercise) Ελλάδας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE – 2» , που διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 02 Ιουνίου 2021, στην Αεροπορική Βάση King Faisal στο Tabuk του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας / Πηγή: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας στην Αραβική Χερσόνησο. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών σε άσκηση στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Σαουδική Αραβία βρέθηκαν 4 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και το αντίστοιχο προσωπικό, για τη διεξαγωγή της άσκησης Falcon Eye-2, με σκοπό «την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών».

Επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Απριλίου 2021 οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψαν στο Ριάντ «αμυντική συμφωνία» μεταξύ των δύο χωρών, η οποία περιλαμβάνει και την αποστολή μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων «Patriot» μαζί με ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 40 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί), για την ενίσχυση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και των συμμάχων τους στην περιοχή απέναντι στο Ιράν.

Αλλωστε, στα σχέδια της κυβέρνησης ήταν να μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία και ελληνικά «F-16», με την πρόφαση της «ανταπόδοσης» της έλευσης εδώ, προηγουμένως, σαουδαραβικών μαχητικών.

Θυμίζουμε ότι είχαν μετασταθμεύσει για περίπου 2 βδομάδες στην αεροπορική βάση της Σούδας, στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «FALCON EYE – 1». Μια αρίθμηση που δείχνει ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει τη συνέχισή της αργότερα στο μέλλον.

Οι διενέξεις ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστι­κή τάξη, αλλά και οι πολυεθνικές συνεργασίες που δρομολογούνται στην περιοχή, με συμμετοχή και της Ελλάδας, εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο αντιπαράθεσης και αναδιάτα­ξης δυνάμεων, που φαίνεται να κλιμα­κώνεται επικίνδυνα σε όλη την περιο­χή που εκτείνεται από τη Ν/Α Μεσό­γειο και τη Μ. Ανατολή μέχρι τον Καύ­κασο και το Ιράν.

Έτσι, μέσω των συμμαχιών στις οποίες ήδη έγινε αναφορά και της εμβάθυνσης των διπλωματικών, πολιτικών και στρατιω­τικών δεσμών με κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, το Ισρα­ήλ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το ελληνικό κρά­τος γίνεται μέρος του μπλοκ δυνάμεων που μαζί με τις ΗΠΑ, αντι­παρατίθεται πλέον ανοιχτά και με όλα τα μέ­σα, απέναντι σε δυνάμεις όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτή ακριβώς η επιθετικότητα της αστικής τάξης, πέρα από τα σύνορα, σε άλλων λαών και η αντιπαράθεση με άλλες αστικές τάξεις, ενέχει τεράστιους κινδύνους για τον Ελληνικό λαό.

Όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία, είναι αναγκαίο να γίνει υπενθύμιση ότι ηγείται ενός στρατιωτικού συνασπισμού, ο οποίος συμμετέχει άμεσα και ποικιλότροπα στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη.

Δείτε ακόμα...