Σαουδική Αραβία: Νέα επιχείρηση αναχαίτισης από την ελληνική πυροβολαρχία «Patriot»

Η ελληνική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, συστοιχίας Patriot, στη Σαουδική Αραβία - Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη
Φώτο Αρχείου / Η ελληνική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, συστοιχίας Patriot, στη Σαουδική Αραβία (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Συνεχής είναι η αναβάθμιση της Ελλάδας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή, καθώς σήμερα η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία για να προστατεύει τα κέρδη των πετρελαιάδων επιχείρησε να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Υεμένης.

Σήμερα στις 7.15 (ώρα Ελλάδας) η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» απάντησε σε επίθεση από βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς μαίνονται επιθέσεις ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τους Χούθι της Υεμένης, στο πλαίσιο της σύγκρουσης που γενικεύεται στη Μέση Ανατολή, αποτρέποντας το χτύπημα διυλιστηρίων στην περιοχή Γιανμπού.

Τον Απρίλη, για δεύτερη φορά, η ελληνική πυροβολαρχία αναχαίτισε drone, εν μέσω της αμερικανο – ισραηλινής ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά του Ιράν και ενώ βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα ιρανικά αντίποινα εναντίον στόχων των ΗΠΑ, του Ιράν και «συμμάχων» τους σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» έχει σταλεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021, ενώ με κοινή τους «πυξίδα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ το 2024 την επέκταση της εκεί παραμονής της πυροβολαρχίας.

Επιβεβαιώνονται διαρκώς οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, όλοι όσοι έχουν σταλεί σε τέτοιες θέσεις εκτός συνόρων, αλλά και ευρύτερα ο λαός εφόσον καθίσταται στόχος αντιποίνων, την ίδια ώρα που η αστική τάξη της χώρας μας επιδιώκει την γεωπολιτική αναβάθμιση της. 

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα συμμετέχει στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR Aspides» με το τιμόνι σταθερά σε ρότα εμπλοκής. H κυβέρνηση στέλνει απανωτά φρεγάτες στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ τα πολεμικά πλοία της «Aspides» επιχειρούν και στον Κόλπο του Αντεν. Παράλληλα, σχεδιάζεται η επέκταση ή έστω η μετακίνησή της προς τον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΕ.  Με φόντο τα σχέδια που «τρέχει» η ΕΕ για το ενδεχόμενο επέκτασης της εντολής της ευρωενωσιακής ναυτικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα ανέλαβε και την επιχειρησιακή διοίκηση της επιχείρησης.

Παράλληλα, κλιμακώνονται τα ρεσάλτα σε πλοία ρώσικων συμφερόντων από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ το Κίεβο κλιμακώνει τις επιχειρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα εναντίον πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία. Μάλιστα, οι πρόσφατες επιθέσεις σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοια, όπου την ίδια μέρα χτυπήθηκαν πλοία σε Μαύρη Θάλασσα και Στενά του Ορμούζ φανερώνουν ότι η χώρα δεν είναι πέρα και έξω από τις εξελίξεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αλλά αντιθέτως βρίσκεται εντός του «ματιού του κυκλώνα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίσης, αποτελεί το φορτωμένο με εκρηκτικά ουκρανικό θαλάσσιο drone, που έφτασε να αλωνίζει στη Λευκάδα, για το οποίο η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ και ξεκάθαρες απαντήσεις. 

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν ότι όσο η γη «φλέγεται» από άκρη σ’ άκρη, με τις εστίες συγκρούσεων να συνδέονται σαν «τελείες» σε έναν πόλεμο, η κυβέρνηση επιλέγει να εμπλέξει βαθύτερα τη χώρα στον βούρκο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, βαφτίζοντάς τις επιλογές της ως «εθνικά συμφέροντα» για να στοιχίσει τον λαό πίσω από τις επιδιώξεις της. Από κοντά βέβαια και η βολική αντιπολίτευση, που είτε φανερά είτε σιωπηλά έχει βάλει το χέρι της, ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να ενισχυθεί η πολεμική οικονομία και η συμμετοχή της χώρας στα σφαγεία. 

Τα συμφέροντα του λαού δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας, με αυτά που κυβέρνηση και αστικά κόμματα ονομάζουν «εθνικά»!

Αντιθέτως, οι στοχεύσεις του και οι σχεδιασμοί τους τσακίζουν κάθε λαϊκή ανάγκη στις «συμπληγάδες πέτρες» των πολεμικών προετοιμασιών και της διαφαινόμενης νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, υπάρχει διέξοδος για τον λαό!

Αυτή είναι η επιλογή του δρόμου της σύγκρουσης και της ανατροπής του σάπιου και ξεπερασμένου συστήματος της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, που θέτει τη ζωή του καθημερινά στο ζύγι του κέρδους, που τον καθιστά «κρέας για το κανόνια» των πολέμων τους.

Δείτε ακόμα...