Σάββας Θεοδωρής: Μια ειρηνική συγκέντρωση πυροσβεστών διαλύθηκε απρόκλητα απ’ την Αστυνομία

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - 5/11/2021
Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – 5/11/2021 / Πηγή: ALT.GR

Σε δήλωσή του ο Σάββαες Θεοδωρής, αντιστράτηγος ΠΣ ε.α, σημειώνει:

“Η απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία στους πυροσβέστες που δίκαια διαδήλωναν για την ένδεια της οργανικής δύναμής τους και για την ανάγκη προσλήψεων για να αντιμετωπισθούν οι κοινωνικές ανάγκες για ασφάλεια και προστασία από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, φανέρωσε για μια ακόμη φορά το τι σημαίνει καταστολή και συνέχιση της πολιτικής ανταποδοτικότητας με τη μορφή μόνο κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για τις λαικές ανάγκες.

Το αίτημα για μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών σε ένα σώμα γερασμένο ηλικιακά, όπως συμβαίνει με το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι και επίκαιρο και αναγκαία επιλογή. Βρισκόταν μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις σκέψεις του προηγούμενου Υπουργού Ν. Χαρδαλιά, όταν μιλούσε για προσλήψεις 3000 πυροσβεστών. Εκτός αν για μια ακόμη φορά ήταν ένα επικοινωνιακό και μόνο κυβερνητικό τέχνασμα. Είναι θλιβερό σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή να προσφεύγει η κάθε κυβέρνηση στην ενεργοποίηση του ευρωπαικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, που σημειωτέον στελεχώνεται εθελοντικά από τα κράτη – μέλη, με ό,τι αυτό σημαίνει στην άμεση ανταπόκρισή του και την προστασία του πληττόμενου πολίτη, μόνο και μόνο γιατί αφήνει το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Δασική Υπηρεσία χρόνια υποστελεχωμένες με συνεχή ψαλιδίσματα στον κρατικό προυπολογισμό από το 2009!!!

Είναι εξοργιστικό, σχετική πρόταση που υπέβαλε το ΚΚΕ για τη μονιμοποίησή τους, μόλις πριν από μερικές μέρες στο κοινοβούλιο μέσω τροπολογίας, να απορρίπτεται από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να “ποιούν την νήσαν”.

Η υποκριτική υποστήριξη της κάθε κυβέρνησης προς το ηρωικό Πυροσβεστικό Σώμα, όταν το έχουν ανάγκη αλλά και ο καταλογισμός ευθυνών όταν “τα πράγματα πάνε …στραβά” , πολύ περισσότερο η άγρια καταστολή όταν οι πυροσβέστες διεκδικούν τα δικαιώματά τους, περίσσεψε και κατάντησε γελοιότητα!!!

Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Σώματος που στήριξαν αναφανδόν το ν.4662/2020 για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα όπως και το τι σημαίνει ο ν.4703/2020 για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τη διάλυση των υπαίθριων συναθροίσεων για κάθε κινητοποίηση για τη διεκδίκηση αιτημάτων και για ποιον λόγο πρέπει να καταργηθούν, με το συντονισμένο αγώνα τους οι πυροσβέστες με το υπόλοιπο αγωνιστικό εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα.

Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα με στήριξή του από και προς το αγωνιστικό λαικό κίνημα των εργαζομένων και συνταξιούχων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πυροσβέστες, πενταετούς υποχρέωσης και εποχικοί.

Με την ευκαιρία εύχομαι καλή ανάρρωση στον εποχικό πυροσβέστη που επλήγη από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης που ερρίφθη από την Αστυνομία όπως και στο ρεπόρτερ που κάλυπτε την κινητοποίηση.

Σάββας Θεοδωρής, Αντιστράτηγος ΠΣ ε.α

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...