Σχετικά με τα προβλήματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο

ΚΕΕΔ-Στρατόπεδο στο Μ. Πεύκο- Ειδικές Δυνάμεις
Πηγή: Eurokinissi

Τα σοβαρά προβλήματα που εκδηλώθηκαν στο ΚΕΕΔ στο μεγάλο Πεύκο κατά την κατάταξη των νεοσύλλεκτων και κατά την τελευταία ΕΣΣΟ αναφορικά με την μαζική εκδήλωση και διασπορά του κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται να προστεθεί σε σειρά όμοιων γεγονότων που έχουν εκδηλωθεί διαχρονικά από την εμφάνιση της πανδημίας σε πολλές στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια και κέντρα παρουσίασης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Γεγονότα που συνεχώς αυξάνονται και που φανερώνουν κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την έλλειψη των αναγκαίων και ενδεδειγμένων μέτρων που απαιτούνται και πρέπει να λαμβάνονται γενικά για την προστασία της υγείας και της ζωής των στρατευμένων και όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και ειδικότερα για την πρόληψη και προστασία των στρατευμένων, σχετικά με την αντιμετώπιση και διάδοση του κορονοϊού.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΕΕΔ στο Μ. Πεύκο αναδεικνύουν την έλλειψη μέτρων προστασίας και σε κάθε περίπτωση την υποβάθμιση λήψης των απαιτούμενων μέτρων για την στοιχειώδη προστασία της υγείας και ζωής των στρατευμένων, ως και των συνθηκών που απαιτούνται για μία ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωσή τους. Αναδεικνύουν την έλλειψη κάθε προληπτικού επιστημονικού προγραμματισμού, την πρόχειρη αντιμετώπιση των σοβαρών ανάλογων ζητημάτων, την μη πραγματοποίηση των απαιτουμένων στις μονάδες μοριακών τεστ, τον για την υγεία των στρατευμένων επικίνδυνο συνωστισμό διαβίωσης, τις κακές αν όχι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισής τους.

Οι στρατευμένοι γνωρίζουν ότι τα δικαιώματά τους δεν αφήνονται με την κατάταξή τους στην πύλη του στρατοπέδου. Παραμένουν ακέραια και πιο ισχυρά κατά την στρατιωτική τους θητεία. Η άσκηση και ανάδειξη αυτών των δικαιωμάτων είναι επιβεβλημένη και χρήσιμη. Είναι απάντηση στο αστικό κράτος και την αντιλαϊκή πολιτική που επιδεικνύει και για τους στρατευμένους, δύναμη σε όσους υπηρετούν.

Είναι απάντηση και εναντίωση στις αντιλαϊκές αποφάσεις του αστικού κράτους για την αχρείαστη αύξηση της θητείας. Για την εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων μας δυνάμεων στους επικινδύνους για τον λαό και την χώρα μας νατοϊκούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για την αποστολή στρατευμάτων μας εκτός των συνόρων μας.

Την ίδια στιγμή που παίρνονται και χαράσσονται όλοι αυτοί οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί και αποφάσεις, οι αστικές κυβερνήσεις, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σιωπά και αδρανεί μπροστά στα καθημερινά προβλήματα που αφορούν την ζωή, την υγεία και την όλη διαβίωση των στρατευμένων.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η “Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων” διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση που η κυβέρνηση επιδεικνύει έναντι των στρατευμένων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα, την υγεία και ζωή αυτών. Καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν αμέσως κάθε απαιτούμενο μέτρο πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από τον κορονοϊό, και γενικά για την διαφύλαξη της υγείας και της ενδεδειγμένης διαβίωσής αυτών.

Καλούμε τους στρατευμένους με πνεύμα αισιοδοξίας και θάρρους να αναδεικνύουν τα προβλήματά τους, όπως έχουν δικαίωμα. Αρωγός στον αγώνα και στην ζωή τους είναι η “Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων”.

Για την “Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων”

Άγγελος Βρεττός

Δείτε ακόμα...