Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει την 10ωρη εργασία

Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας
Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας / Πηγή: Eurokinissi

Τα περί “ελευθερίας του εργαζόμενου” στους χώρους δουλειάς είναι ανέκδοτα, τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης για το νομοσχέδιο έκτρωμα στα εργασιακά.

Συγκεκριμένα αναφέρει το ΚΚΕ:

Ο κ. Χατζηδάκης, μία μέρα μετά τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα όρθιο στην ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και να κάνει πράξη την παραγγελιά των ενώσεων της μεγάλης εργοδοσίας για 10ωρη δουλειά. Τα περί “ελευθερίας του εργαζόμενου” στους χώρους δουλειάς είναι ανέκδοτα. Ο ισχυρισμός του υπουργού ότι θα προστατεύεται από απόλυση ο εργαζόμενος που δεν θα δεχθεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είναι εξίσου προκλητικός. Όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουν τι συμβαίνει στους χώρους που δουλεύουν, με πιο ηχηρά παραδείγματα τις περιόδους καταβολής των δώρων. Αν και για τους εργοδότες, σύμφωνα με τον νόμο, ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτοφώρου σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου, αυτό δεν εμποδίζει την εργοδοσία να κλέβει το δώρο, πηγαίνοντας ακόμα και στο ΑΤΜ μαζί με τον εργαζόμενο.

Χτες δόθηκε η πρώτη απάντηση των εργαζόμενων διεκδικώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο με τις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...