Σε 12.000 απολύσεις διεθνώς προχωράει άμεσα η Alphabet

Πηγή: Eurokinissi

Εξακολουθούν µε αμείωτη ένταση και μαζικότητα οι απολύσεις στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ χθες η Alphabet, μητρική της Google, δήλωσε ότι θα περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Είναι ο τελευταίος στη σειρά κολοσσός της τεχνολογίας, ο οποίος μειώνει το δυναμικό του ύστερα από αρκετά χρόνια μεγάλης ανάπτυξης και πολυάριθμων προσλήψεων, όπως σχετικώς αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως και σε ολόκληρη την εταιρεία, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Σαντάρ Πιτσάι, σε χθεσινή ηλεκτρονική επικοινωνία με τους εργαζομένους. Εκεί ανέφερε, κιόλας, ότι αναλαμβάνει ακέραιη την ευθύνη «για τις αποφάσεις, οι οποίες μας έφεραν έως εδώ».

Οι αποφάσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες υπό συνθήκες εξασθένησης της παγκόσμιας οικονομίας και εκτινασσόμενου πληθωρισμού. Η Meta Platforms, η Twitter και η Amazon.com έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες μαζικές απολύσεις. Χάρη σε μια ανθεκτική επιχείρηση αναζήτησης, η Google διέθετε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στο πεδίο της ψηφιακής διαφήμισης και το τμήμα λογισμικού νέφους, ενώ έπεται της Amazon και της Microsoft.

Με πληροφορίες από: kathimerini

Δείτε ακόμα...